Beplanting of niet ?

In het kwadrant tussen Jozef Israëlslaan, Rembrandtlaan, de Greft en ‘s-Gravensloot zijn recentelijk de gas- en waterleidingen vervangen. Om meer werkruimte te geven is de beplanting naast de stoepen gerooid om het opgegraven zand tijdelijk op te bergen. Er is commotie ontstaan omdat niet zeker was dat de beplanting integraal terug zou komen; er gingen geruchten over heermoes, kweekgras en hier en daar is al gestart met gras inzaaien en struikjes te planten. Daar waar gras was gepland waren bewoners mordicus tegen.

Gisteren hebben we in een plezierig en constructieve sfeer om tafel gezeten met Cees Lock van de gemeente om te praten over de invulling van de plantvakken waar nu nog geen beplanting staat. Cees is momenteel Omgevingsmanager van de afdeling Realisatie & Beheer.

De plantvakken op korte termijn te voorzien van beplanting is niet onmogelijk, maar gezien het einde van het plantseizoen niet de beste keus: als er nu nog beplanting in wordt gezet, heeft dat onvoldoende tijd om te wortelen en is er een grote kans dat er met een droge zomer veel beplanting doodgaat.

Daarom gaat de gemeente de komende maanden gebruiken om samen met de inwoners te kijken wat voor soorten beplanting er mogelijk zijn om hier te planten en wordt deze beplanting in het najaar 2023 geplant.
In de tussentijd wordt er in de plantvakken waar geen gras is gezaaid, een bloemmengsel ingezaaid om de boel de komende maanden wat op te fleuren.

Mocht u hier nu al vragen of opmerkingen over hebben, dan kunt u contact opnemen met dhr. Lock via e-mail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *