Wat kunnen we doen voor elkaar in ons Schilderskwartier?

Dat was een vraag die het Wijkplatform de laatste tijd bezighield. Eénmaal per jaar is de traditie om met de leden van het Wijkplatform rond te fietsen en te kijken wat er opvalt qua inrichting van de wijk, en wat er eventueel aangepast of verbeterd kan worden.

Echter voor 2024 is er een nieuwe insteek bedacht: een Sociale Wijkschouw in en voor buurthuis De Plint waar duidelijk wordt gemaakt waar je als inwoner terecht kunt als je te maken hebt met bijvoorbeeld armoede, schulden, ziekte van familieleden (en dus mantelzorg) eenzaamheid of bijvoorbeeld burenoverlast.
Voor veel mensen is hulp vragen best een drempel waar men niet overheen durft te stappen. En bij deze Sociale Wijkschouw is deze drempel weggehaald en kon iedereen vrijblijvend met de verschillende hulpaanbieders in gesprek.

Woonstichting Cazas, gro-up buurtwerk en Hart voor Woerden hebben samen met Wijkplatform Schilderskwartier keihard gewerkt om een programma op te zetten voor de avond van 19 juni jongstleden waar iedere inwoner terecht kon met een hulpvraag.

Zelfs op een artistieke wijze met behulp van het maken van tekeningen kwamen de hulpvragen vanzelf uit de monden van de inwoners van het Schilderskwartier.
Maar ook in kleine workshops waar vragen konden worden gesteld over bijvoorbeeld het opzetten van initiatieven in de wijk of schuldhulpverlening.

De organisatie kijkt daarom met een tevreden blik terug op deze avond.

De wijkbewoners die hulp nodig hebben gaven aan dat op 19 juni plotseling het doolhof van organisaties een rechte weg werd zonder omwegen.

Het initiatief is een zaadje dat geplant is en er wordt gekeken hoe dit idee verder uitgewerkt kan worden in Groot Woerden.

Samen voor elkaar: daar doen we het voor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *