Stemadvies ?

Daar zaten ze dan. Bijna alle lijsttrekkers van de partijen die meedoen aan de verkiezingen.
Allereerst kreeg iedereen 5 minuten om zichzelf en hun partij voor te stellen. Achterliggende vraag: wat gaan jullie doen voor het Schilderskwartier ? Na 5 minuten werd de microfoon meedogenloos dichtgedraaid, wat af en toe tot hilariteit leidde.
Na deze eerste ronde bleek, dat:
– de Rembrandtbrug niet door alle partijen gewenst wordt
– de energietransitie nogal wat hoofdbrekens kost; gezien de stijgende prijzen moeten in ieder geval de hele smalle beurzen worden gespaard
– de windturbines toch maar liever niet hier moeten worden geplaatst, en kernenergie nog geen gelopen race is
– vooral meer moet worden geluisterd naar de inwoners van Woerden

Daarna werden de lijsttrekkers door de voorzitter ondervraagd over met name de thema’s:
– Veiligheid en leefbaarheid
– Huisvesting en wonen
– Verkeer en verkeersafwikkeling
– Welzijn
– Energietransitie

Indrukwekkend was het optreden van Nasir Lalout, een Nederlandse jongere met een Marokkaanse achtergrond. Hij ontmoet nog regelmatig vooroordelen en zoekt naar de verbinding. Hij wil niets liever dan een Cruyff Court realiseren in het Schilderskwartier. Dan hebben de jongeren tenminste een plaats waar ze kunnen sporten en chillen. Maar hoe dan ? De lijsttrekkers haastten zich in koor om zich achter dit initiatief te scharen en benadrukten dat zij meer voor de jongeren wilden doen.
Dit ging gepaard met de belofte: jullie moeten niet naar ons komen, wij gaan naar jullie komen !

Overigens werd via de ook aanwezige wethouder Ad de Regt bekend, dat er inmiddels concretere stappen zijn genomen om een Cruyff Court te realiseren.

Hierna verblijdde de voorzitter de lijsttrekkers met een “lichtpen” om hun toekomstige pad in de politiek te verlichten. Dit was tevens het sein om onder het genot van een drankje na te praten met de lijsttrekkers en hun entourage. Zie hieronder een korte impressie daarvan.

Stemadvies ? Daar waagt het Wijkplatform Schilderskwartier zich niet aan. Wel vragen we ons af of het nodig is, dat voor de 31 raadszetels zich 11 partijen hebben aangemeld. Krijgen we dan ook zo’n ellenlange formatie als bij de Tweede Kamer ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *