Koningsdag 2020

 

Her en der ontstaan initiatieven om toch iets in de straat te doen op Koningsdag.

Degene die oproepen doen of mensen die zelf iets organiseren, hebben vaak niet door dat zij een evenement organiseren. Dat mag ook op Koningsdag niet. Dit ongeacht welke maatregelen genomen worden. De boodschap is blijf thuis. Als er toch evenementen of samenkomsten plaatsvinden dan moet daar op gehandhaafd worden. En degene die de oproep heeft gedaan of als organisator is dan de pineut qua waarschuwingen of boetes.

Koningsdag vieren we thuis !

Maandag 27 april is het Koningsdag. Een dag waarop we gewend zijn samen feest te vieren, met z’n allen over de vrijmarkt te struinen of muziekoptredens te bezoeken. Erg gezellig, maar dit jaar staat de gezondheid voorop en is de boodschap: blijf zoveel mogelijk thuis. Alle festiviteiten rondom Koningsdag in de gemeente Woerden zijn dan ook afgelast. Daarbij doen wij een beroep op u om ook zelf geen activiteiten te organiseren waarmee u mensen oproept om samen te komen. Dus helaas ook geen alternatieve (fysieke) kleedjesmarkt voor het huis, geen straatborrels of spelletjesmiddag voor de buurt. Hoe aantrekkelijk dat ook is, in de strijd tegen het coronavirus is het belangrijk dat we ons ook op deze feestdag aan de maatregelen houden.

Wilt u Koningsdag thuis meevieren? Dat kan. De Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen (KBOV) heeft Koningsdag omgedoopt tot Woningsdag. Op www.koningsdagthuis.nl vindt u het hele programma. U kunt hier ook uw thuisactiviteiten op Koningsdag delen, van zang en dans tot aan cabaret en quizzen.

Let een beetje extra op elkaar en blijf gezond !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *