Inwonersbelangen

Het Schilderskwartier.

Mooi om te zien dat er al meer dan 25 jaar een wijkplatform actief is in het Schilderskwartier. Dit is een felicitatie waard! Er is in die tijd veel veranderd en er zijn veel nieuwe huizen gebouwd. De tijd staat niet stil. Zo zijn er diverse ontwikkelingen. Bijvoorbeeld problemen met de waterstand en de palen waarop de huizen staan. Of de wens van enkele landelijke politieke partijen uit de gemeenteraad om de wijk heel snel van het gas af te halen. Dat geeft hier en daar grote onrust.

Inwonersbelangen ziet dat bewoners bereid zijn om mee te denken over de energietransitie. Met name om te kijken naar haalbare en betaalbare oplossingen. De inbreng van de bewoners moeten serieus genomen worden. Veranderingen kunnen alleen als het samen opgepakt wordt.

De overlast in en rond het Tournoysveld behoeven blijvende aandacht. Ook andere zaken zoals drugsoverlast, hangjongeren of hardrijders. De politie blijkt niet meer in staat om wijkagenten herkenbaar en aanspreekbaar op straat te laten lopen. Ze rijden in het algemeen af en toe met auto’s snel door de wijk. Uitstappen doen ze nauwelijks. Inwonersbelangen wil dat totdat de wijkagent terug is op straat dat er wijk-Boa’s komen. De oren en ogen weer terug op straat en handhaven waar nodig.

We zien teveel leegstaande huur woningen. Inwonersbelangen stelt voor om deze leegstand niet langer te laten zijn dan twee maanden. De woningnood is simpel veel te groot.

In het corona tijdperk is er door de gemeenteraad een beslissing genomen om de Rembrandtbrug aan te leggen. De vraag is of deze brug de verkeersoverlast door de wijk gaat oplossen. Tevens is het een traject die zeer lang kan duren. Immers kunnen bezwaarmakers door tot aan de hoge raad. Iets wat met de Rietveldbrug niet meer kan. Deze is al gepland en heeft de nodige procedures al jaren geleden doorlopen.

Zuinig zijn op de bomen en het onderhoud van het groen heeft blijvende inzet nodig. Hierop moet niet bezuinigd worden. Schilderskwartier moet een groene en fijne wijk blijven om in te wonen.


Het verkiezingsprogramma is hier te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *