Doe je mee met de Opschoondag ?

Jaarlijks wordt op de 3e zaterdag in maart de Landelijke Opschoondag georganiseerd. Tot aan vorig jaar werd dit initiatief vanuit het Wijkplatform Schilderskwartier georganiseerd en gesteund. Tengevolge van Corona werd dit in 2020 geannuleerd.
In 2021 wil voor het derde jaar op rij een enthousiaste groep opruimers vanuit de kerk deelnemen aan dit evenement. Voorgaande edities waren alleen rondom de Kruiskerk, maar nieuw dit jaar is de samenwerking met Het Baken en de Opstandingskerk als lokaties van deze actie. Vanuit de 3 verschillende kerken zullen gemeenteleden (en andere enthousiaste Woerdenaren) zich inzetten om hun eigen leefomgeving schoon te houden. Het Wijkplatform ondersteunt dit van harte en roept je op hieraan deel te nemen.

Maak een Opschoon-ommetje in je eigen wijk
Dit jaar vindt de Landelijke Opschoondag, in verband met de coronacrisis, in aangepaste vorm plaats. Vorig jaar konden we nog samenkomen en gezellig met elkaar (op 1,5 meter afstand) afval prikken in de omgeving van de kerk. Dit jaar verloopt het anders. Alle deelnemers kunnen – rekening houdend met corona – in hun eigen wijk een opschoon-ommetje maken. Zo worden onze buurten zwerfafvalvrije schoonheden. En doen we, op gepaste afstand, toch nog iets samen.

Aanmelden of meer info?
Wil je meedoen aan de opschoonactie of wil je meer informatie? Meld je dan aan bij de coördinator uit jouw gemeente, of bij de coördinator van een andere kerk als die locatie voor jou dichter in de buurt is.
Coördinator Kruiskerk: Linda van Amerongen, linda.oskam@hotmail.com, 06-25124026.
Coördinator Opstandingskerk: Jolanda van Tol, opstandingskerk@pknwoerden.nl, 0647139661
Coördinator het Baken: Christel van Iersel, christelenrene@planet.nl, 0614056914
Aanmelden kan tot woensdag 10 maart 2021. Vermeld bij aanmelding je naam, adres, telefoonnummer en het aantal deelnemers uit jullie huishouden.

Wat gebeurt er na aanmelding?
Na aanmelding bij één van de coördinatoren krijgen deelnemers in de week voor de Opschoondag thuis materialen aangeleverd. Zij kunnen dan zelf in hun eigen omgeving afval gaan prikken. Het ingezamelde afval kan op zaterdag 20 maart tussen 11.00 en 12.30 uur, in verschillende tijdsblokken en op 1,5 meter afstand, worden ingeleverd bij één van de inzamellocaties bij de Kruiskerk (in het Schilderskwartier), Opstandingskerk (in het centrum) of het Baken (in Snel en Polanen).
Tevens kunnen deelnemers hun materialen (zoals prikkers, hesjes en handyhoops) daar weer inleveren. Bovendien staat er voor iedereen een passend bedankje klaar!

Lees eerst de veiligheidsadviezen om corona-proof op te ruimen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *