Corona-update De Plint

Naar aanleiding van de voor 1 juni aangekondigde mogelijke versoepeling van de maatregelen tegen corona, krijgen wij mailtjes en telefoontjes van mensen die staan te popelen om weer te starten met hun activiteiten. Begrijpelijk, want het is fijn dat er vooruitzicht is op het hervatten van het maatschappelijke en sociale leven, binnen de mogelijkheden die er zijn en binnen de richtlijnen.

Er wordt door Buurtwerk hard gewerkt aan een coronaprotocol voor de verschillende locaties, waaronder de Plint. Dit protocol wordt afgestemd met de gemeente. De praktische stappen (wat kan wanneer weer) bij de eventuele heropening zullen ook met de gemeente afgestemd worden. Daarbij zal rekening gehouden worden met de grootte van het risico voor kwetsbare doelgroepen en de mogelijkheden van de organisatoren van activiteiten. Verder is er contact met Philadelphia over hun mogelijkheden om weer op te starten.

Het protocol zal deze week met de gemeente worden besproken. De gemeente toetst het daarna bij de veiligheidsregio Utrecht. Als de toetsing positief is, kunnen we samen met de werkgroep de Plint de nieuwe maatregelen doorspreken, voorbereiden en doorvoeren.

U hoort zo snel mogelijk meer over de voortgang. Voor nu willen wij u vragen nog even geduld te hebben, hoe moeilijk dat misschien is. Houdt u ondertussen contact met de doelgroep?

Als er vragen zijn kunt u die stellen aan de buurtverbinder inger.vandijk@buurtwerk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *