Speeltuin bendeleden gezocht

Sven Pluimers zet zich al jarenlang in voor een inclusievere gemeente. Nu zoekt hij kinderen en ouders die actief willen bouwen aan inclusieve speeltuinen in de gemeente Woerden.

Sven vindt dat alle speeltuinen inclusief moeten worden. Dat wil zeggen dat speeltuinen voor alle kinderen zijn, speelplekken waar ze zich welkom voelen en mee kunnen doen, ongeacht achtergronden, talenten, en beperking. De bedoeling van Sven is om een ‘Woerdense Speeltuinbende’ te vormen met kinderen en volwassenen. Een afspiegeling van de maatschappij waar we samen in leven.

De landelijke non-profit organisatie Speeltuinbende ondersteunt lokale initiatieven met tips en een vermelding op hun website, zij helpen ook bij zgn. ‘Samenspeeldagen’. ‘Een lokale Speeltuinbende is door en voor kinderen en met hulp van volwassenen. Een lokale speeltuinbende maakt zich sterk voor meer samenspel plezier in de buurt. Waar kinderen elkaar ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Het maakt niet uit wat je wel of niet kan. Het is namelijk niet altijd vanzelfsprekend dat alle kinderen uit de wijk vriendjes hebben in de buurt of wijk. Soms gaan kinderen ver buiten de buurt naar school.’

Vanuit de politiek is Sven actief betrokken bij het inspireren van de gemeente voor inclusieve en toegankelijke speeltuinen.

Een oproep aan alle kinderen en volwassenen van Woerden en omgevende regio plaatsen ongeacht leeftijd of achtergrond, meld je aan voor deelname in de lokale ‘speeltuinbende’.
We kunnen samen activiteiten en thema speeldagen bedenken om zoveel mogelijk kinderen te laten spelen met elkaar.
Laten we samenwerken en samen spelen!

Aanmelden kan per e-mail naar Sven: sven.pluimers@ziggo.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *