MeerBomen Nu oogst eerste boom in Woerden

Meer Bomen Nu is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. Overal staan zaailingen op plekken waar ze geen kans hebben: te weinig licht, te dicht op elkaar of te dicht bij het pad. Ook op Landgoed Bredius.

Op 30 december slaan Landgoed Bredius en Meer Bomen Nu de handen ineen om zaailingen te redden en roepen
iedereen op om te helpen. Door samen aan de slag te gaan, kunnen we duizenden boompjes en struiken een tweede kans geven. Voor de bomen is al een nieuwe plek gevonden bij boeren en burgers, maar uiteraard mag elke vrijwilliger ook wat bomen mee naar huis nemen. De verplantmethode van Meer Bomen Nu helpt klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een heerlijke dag in de natuur. Meer Bomen Nu nodigt alle Woerdenaren van harte uit om mee te doen.
Wat: Eerste Meer Bomen Nu oogstdag in Woerden
Waar: NME-Centrum InBredius, Kievitstraat 42 3443 AG Woerden
Wanneer: 30 December van 10.00 tot 15.00
• Meedoen? Klik op de website van MeerBomen.Nu https://bomenplanner.meerbomen.nu/vrijwilligers

Landgoed Bredius
Op het Landgoed Bredius worden zaailingen geoogst van: Spaanse aak, esdoorn, gladde en ruwe iep, pluim es en zwarte es, haagbeuk, hazelaar, vlier, rode kornoelje, zomereik en sleedoorn. Vrijwilligers die willen helpen zijn welkom en mogen na afloop plantgoed meenemen voor eigen tuin. Speciale kennis is niet vereist, maar het is wel fijn indien je een eigen spade en/of snoeischaar kan meenemen. Om 9.30 uur staat de koffie klaar. Tussen de middag gebruiken we een zelf meegebrachte lunch. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Het belooft een gezellige dag te worden!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *