Lockdown, wat kan nog wel ?

De lockdown is inmiddels verlengd. Vanuit de overheid is de oproep gedaan aan het sociaal cultureel werk om buurthuizen open te houden voor dienstverlening aan kwetsbare mensen.

In afstemming met de gemeente Woerden zijn verschillende locaties in de gemeente Woerden daarom open voor dienstverlening aan mensen die ergens anders niet terecht kunnen. Om vereenzaming te voorkomen en om de moed er in te houden. En omdat schulden en andere problemen vaak niet kunnen wachten tot het einde van de corona-crisis.

Veel mensen kunnen via de telefoon of videobellen worden geholpen. Dat is tijdens de lockdown ook verreweg de beste manier. Maar soms is direct persoonlijk contact echt nodig.
Op de locaties zijn daarom 1-op-1 spreekuren op afspraak mogelijk. Hulpverleners kunnen voor een gesprek met een kwetsbare cliënt daarvoor een ruimte bespreken bij de buurtverbinder van de locatie. De welzijnsconsulenten van Woerden Wijzer maken hier bijvoorbeeld ook gebruik van.
Daarnaast zijn er kleinschalige besloten activiteiten: ontmoeting voor mensen die echt niet zonder kunnen. Wanneer u zich zorgen maakt over iemand kunt u met de buurtverbinder van de locatie contact opnemen voor de mogelijkheden.
Bij hoge uitzondering zetten we de mogelijkheid voort om een 1 op 1 afspraak te maken om aan digitale vaardigheden te werken. Dit is bestemd voor mensen die dat echt nodig hebben omdat zij anders vereenzamen of in de problemen komen omdat zij niet weten hoe zij digitaal af kunnen spreken met een hulpverlener.
Tenslotte wordt op de locaties rustige ruimte aangeboden voor het maken van huiswerk. Jongeren die thuis niet aan hun huiswerk kunnen werken kunnen hier terecht.

NaamFunctieWijk(en)/ Dorp/ locatie MailTelefoon
Corinna MitrovitchBuurtverbinderDorpshuis Harmelen Corinna.mitrovitch@buurtwerk.nl0614326526
Jesse KaihatuBuurtverbinderMolenvliet Jesse.kaihatu@buurtwerk.nl  0612386861
Rolf de Jong Projectleider en vragen over coronaKamerik en Zegveld Rolf.dejong@buurtwerk.nl0683251834
Inger van Dijk BuurtverbinderSchilderskwartier en binnenstad Inger.vandijk@buurtwerk.nl0624192250

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *