En de winnaar is …

Ruim een week geleden was er nog sneeuw bij de voorinspectie van de route van de lampjestocht. Wat zou het worden: een appartement van Tournoysveld, of van de ‘s Gravenhof ? Of toch een huis met uitbundige versiering ?

Om 19:30 verzamelden we weer bij de Pius X-school voor de lampjesocht. Jacko, met partner en kinderen voorop, de oorkonde in de fietstas en de route in het hoofd. Eerst naar de Van Kempensingel, waar deze verlichte boom vorige week nog in de sneeuw stond ! Daarna gingen we via deMeeuwenlaan en de Nieuwendijk op weg naar ‘s-Gravensloot om versierde huizen te bewonderen. Via de Campinstraat – nieuw in de route – weer terug naar de Jan Steenstraat om daar de Gravenhof van een afstand te bewonderen.

Vanzelfsprekend konden we Tournoysveld niet vergeten, dat als vanouds ook weer schitterde en verlicht en knipperend de aandacht trok.

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]

Maar de organisatie had nog meer in petto. “Rechts, links en dan rechtdoor” klonk als instructie “en dan bij de Coba Ritsemastraat rechtsaf”. En ja hoor, daar zagen we het huis van de winnaar van vorig jaar, de familie Stokhof, weer in vol ornaat: gevel en dakranden verlicht, een ster op de kop en de haag ook weer vol met lampjes.

Echter, volgens de organisatie was dit nog niet het mooist versierde huis, evenmin als dat van de winnaar van twee jaar gelden, Martin Oostveen. We moesten echt even de Jan Voermanstraat in, waar we het huis van de familie Wisseloo aantreffen. En zeg nou zelf, dat is toch een feestje zo ? Een klimmende kerstman, verlichte ramen en gevel, een tuin met een (nep) sneeuwpop. En dat was nog niet alles !

We werden na het overhandigen van de oorkonde binnen gevraagd, en daar blijkt een compleet dorp van Nederlandse gebouwen, een molen, een ijsbaan, koek- en zopietent enzovoorts te zijn opgebouwd.

Heel bijzonder, en zo te zien een terechte winnaar van deze editie. Familie Wisseloo, gefeliciteerd !

Dank ook aan Floor Brands van de school voor Journalistiek, zij maakte deze foto’s.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *