ChatGPT – Handig of niet ?

Recentelijk zijn we in het nieuws getrakteerd op berichten over ChatGPT. Dit stukje Artificial Intelligence – kunstmatige intelligentie – wordt naar verluidt door scholieren gebruikt om opstellen en scripties te schrijven over uiteenlopende onderwerpen. Docenten schijnen met de handen in het haar te zitten, twijfels over originaliteit of plagiaat steken de kop op, angst voor weer een gevalletje van te weinig kennis bij scholieren begint zich te roeren.

Nieuwsgierig als hij is is uw webmaster eens op zoek gegaan naar dit stuk moderne techniek. Wie weet wat we er aan hebben bij het Wijkplatform of in gesprek met politiek of gemeente. Het leek een goed idee om te vragen naar een gedegen samenvatting over wat er allemaal speelt rondom de Rembrandtbrug, achtergronden, huidige politieke stellingen enzovoorts.

Oordeelt u zelf:
De gestelde vraag was: Geef me een samenvatting over de Rembrandtbrug in Woerden.

Antwoord van ChatGPT:

De Rembrandtbrug in Woerden is een brug over de Hollandse IJssel in Woerden, in de provincie Utrecht. De brug is vernoemd naar de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn, die in Woerden geboren is. De brug is ontworpen door de Nederlandse architect Ben van Berkel en is gebouwd in 1997.

De Rembrandtbrug is een hoofdbrug over de Hollandse IJssel en verbindt het centrum van Woerden met de wijk Rembrandtpark aan de andere kant van de rivier. De brug is opvallend vanwege zijn vormgeving, met een scherp gebogen boog die de rivier overspant. De brug is ongeveer 125 meter lang en heeft twee rijstroken voor autoverkeer, twee voetpaden en twee fietspaden.

De Rembrandtbrug is een belangrijke verbinding in Woerden en wordt veel gebruikt door voetgangers, fietsers en automobilisten. Het is ook een populaire toeristische attractie vanwege zijn unieke vormgeving en ligging aan de Hollandse IJssel.

Toegegeven, één test is ongetwijfeld te weinig op een gedegen conclusie op te baseren. Dit resultaat is echter te mooi om niet te publiceren.

1 gedachte over “ChatGPT – Handig of niet ?”

  1. Net ook geprobeerd: nu ligt de brug, uit 1937, tussen Voorstraat en Havenstraat….
    Ter verontschuldiging: ChatGPT heeft weinig of geen info uit de laatste twee jaar. Maar het zou geen dingen moeten verzinnen. Benieuwd wat de versie in Bing doet.
    Ik heb ook veel wél zinnige antwoorden gekregen van ChatGPT.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *