Bijeenkomst Valpreventie

Vallen is bij ouderen een groot probleem. Elke 5 minuten belandt een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp na een valongeval. Mensen die onvoldoende bewegen lopen meer kans om te vallen. Ook neemt de kans op vallen toe met de leeftijd, na een periode van ziekte of immobiliteit en bij botontkalking. De gevolgen van een val kunnen enorm zijn, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke zorgkosten. Een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven.

In de gemeente Woerden wordt daarom al sinds 2018 het programma ‘In Balans’ aangeboden. In Balans is een groepstraining van 10 weken met wekelijkse lessen. Het doel is om zelfstandige thuiswonende ouderen bewuster te maken van risicofactoren en hun balans, conditie en zelfvertrouwen te verbeteren en zo valongevallen te voorkomen. De lessen bestaan uit een combinatie van kracht-, en balansoefeningen en er is aandacht voor ontspanning. Ook krijgen mensen een cursusboek en handvatten hoe ze in het dagelijks leven voldoende kunnen blijven bewegen. De kosten voor dit programma bedragen 30 euro, inclusief cursusboek en een kop koffie of thee na elke bijeenkomst.

Op vrijdag 10 mei vindt een informatiebijeenkomst over dit programma plaats. Tijdens de bijeenkomst komt u meer te weten over de inhoud van het programma en worden een aantal oefeningen uit het programma voorgedaan. Ook kunnen wij sinds kort uw kans op een val inschatten met de Smartfloor. U kunt zich na afloop van de bijeenkomst aanmelden voor het programma. Het programma is op vrijdagen van 17 mei tot en met 19 juli. Wilt u zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst? Mail dan naar daan@beweegteamwoerden.nl of bel/app naar 06 587 724 02.

De informatiebijeenkomst is gratis en wordt gehouden op 10 mei 2024 van 09:00 – 11:30 uur.

Het In Balans Programma kost € 30 en wordt van 17 mei t/m 19 juli 2024 gehouden van 09:00 – 10:00 uur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *